Friday 27 October 2006

Another world is possible

... ή μήπως όχι?


Αυτά τα δύο αγγελάκια αντιπροσωπεύουν ένα εξαιρετικά σπάνιο παιχνίδι της φύσης. Είναι δίδυμα, όπως θα σας διαβεβαιώσει με επιμονή η μητέρα τους, και σε περίπτωση που σας διέφυγε έχουν μια ελαφριά απόκλιση στο χρώμα δέρματος.
Η πρώτη μου σκέψη βλέποντας αυτή την εικόνα ήταν: επιτέλους κάτι που θα αποστομώσει όλους τους απαίδευτους και κομπλεξικούς του κόσμου. Είναι όμως έτσι? Πολύ φοβάμαι πως θα γευτούν και οι δυο τους τον ρατσισμό όλων αυτών που πιστεύουν πως το χρώμα, το φύλο, η καταγωγή, το επάγγελμα, η εμφάνιση κάνουν έναν άνθρωπο καλύτερο από κάποιον άλλο. Ίσως φταίει ο καχύποπτος τρόπος σκεψης μου και ένας άλλος κόσμος να είναι δυνατός. Μακάρι να είμαι λάθος...

διαβάστε περισσότερα:
layton & kaydon
mixed-race twins

5 comments:

Ασκαρδαμυκτί said...

Κι εγώ είμαι μια παράξενη περίπτωση. Όταν ήμουν μικρός είχα καταγάλανα μάτια. Αργότερα έγιναν καστανά. Τα μαλιά μου είναι κατάμαυρα, τα γένια μου κατάξανθα και τα μουστάκια μου κατακκόκινα! Μιλάω σοβαρά τώρα...

Serenity said...

Αποδοχή της διαφορετικότητας. Όμορφη σκέψη. :)

Unknown said...

ίσως είναι ένα μήνυμα για όλους τους μισαλλόδοξους και ρατσιστές, όλοι είμαστε ίσοι, σε όλους τρέχει το ίδιο αίμα στις φλέβες, είναι όμως πολύ ουτοπικό για να το πιστέψω, αλλά το θέλω άρα θα το προσπαθήσω ;)

anima rana said...

Η Φύση είναι η μητέρα όλων μας. Αφού ένα βατραχάκι, είτε είναι πράσινο, είτε είναι κοκκινο-καφετί, είναι πάντα βατραχάκι, γιατί ένας άνρθωπος να μην είναι "καθαρόαιμος" όταν δεν είναι λευκός???????

Σικελια said...

χαχαχαχα! ασκαρδαμυκτί είσαι όντως ιδιάζουσα περίπτωση. Μήπως μπορείς να μου στείλεις κάποια φώτο για να το πιστοποιήσω? lolzzz

Serenity: μα δεν θα ήταν -αν μη τι άλλο- πολύ βαρετό αν εξαλείφαμε κάθε τι διαφορετικό? Δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι.

Ανήσυχο Πνεύμα μπορεί να μην είμαστε όλοι ίσοι ή όμοιοι. Είμαστε σίγουρα όμως ισάξιοι. Αλλά για να το μάθουν όλοι αυτό χρειάζεται κάτι απλό μα ξεχασμένο, π α ι δ ε ί α.

Γι'αυτό τα γουστάρω τα βατραχάκια anima! Πέρα από το γεγονός ότι μερικά αν τα φιλίσεις γίνονται πρίγκιπες. ;) Γιατί δεν κάνουν διακρίσεις. Αν και πολλά είδη στο ζωικό βασίλειο προσπαθούν να μοιάσουν στον άνθρωπο.