Monday, 9 October 2006

My reallity show

Πλάνο 1ο
Επίπεδο σκούρο γκρι. Πεζόδρομος. Κτίρια θωλά. Νερωμένα από πινέλο θλιμένου ζωγράφου. Ξεμακραίνουν και πλαταίνει ο δρόμος. Φώτα πράσινα αχνά. Αστυνομικές ιστορίες κρύβονται στις σκιές τους.
Ψιθύρισμα από πηγάδι: Κύκλοι δύναμης.

Πλάνο 3ο
Θρόισμα φύλλων. Αέρας χρωματιστός. Ράγες και βότσαλα. Αργοπορία. Μαύρα σύννεφα πλησιάζουν απειλητικά. Φεγγίτης. Ο ήλιος χαμογελά.

Πλάνο 5ο
Οχλοβοή. Φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Κάρτα περιορισμένων διαδρομών.
Σπουργίτι: Είσαι πρωινός τύπος? Γκρινιάζεις αν δεν είναι καλός ο πρώτος καφές? 'Η ακούς την βλακεία του καθένα χορεύοντας? Θα πάλευες με πειρατές για ένα άγγιγμα? Ή προσπαθείς να φωτίσεις τα μέσα σου με λάμπες φθορίου?
Δέντρο: Θέλω να πάρω ένα ποδήλατο και να κάνω πεντάλ μέχρι να φτάσω στους πράσινους λόφους με τις παπαρούνες. Θα έρθεις μαζί μου? Θα βάλουμε μουσικές στο καλάθι μας και μελωμένα φιλιά.

Πλάνο 23ο
Κύκλος. Μυρμήγκια σε σιδερένια τραπέζια. Τσούγκρισμα ποτηριών. Φιλόξενη χρυσοντυμένη ελιά.
Φωτιά: Χαμογελώ. Για ό,τι κατάφερα, για όσους αγάπησα, για όσους με αγαπούν. Παλεύω. Με ύαινες και με δαίμονες. Τους σκοτώνω με το πείσμα μου.
Αέρας: Αναπνέω μα δεν ζω. Ζηλεύω όσους δεν φοβούνται να ζουν. Με κατάπιε μια άγνοια.

7 comments:

sofi-k said...

Κι εγώ νομίζω πως ζεις, αλλά φοβάσαι να το παραδεχτείς...
Απλά σήκωσε το κεφάλι σου, πάρε βαθειά ανάσα και δήλωσε την παρουσία σου.

anima rana said...

Πολύ όμορφο. Ανεξήγητα γλυκό. Δεν σου λέω τίποτ'αλλο γιατί θα κοκκινίσεις πάλι.

street spirit said...

υπέροχα, μόνο βάλε τον αέρα στην φωτιά, χόρεψε με τα φύλλα στο γκρίζο φόντο και θα πάρει αμέσως χρώμα, το δικό σου ζεστό χρώμα ;)

cafegreco said...

Πολύ ποιοτικό για ριάλιτι ;)
Hola!

Serenity said...

Μ' αρέσει.

sikelia said...

Σόφη μου -που έχεις και ένα από τα αγαπημένα μου ονόματα- ζω! :) Κάνω αυτό που θέλω. Το προσπαθώ δηλαδή και χαμογελάω. Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στον αέρα και την φωτιά, θα έλεγα το δεύτερο. Πεισματάρα είμαι σίγουρα. Δυστυχώς έχω πολλούς να στο τεκμηριώσουν ;)

Anima έχω μια απορία να μου λύσεις. Γιατί επέλεξες αυτό το ψευδώνυμο? Τι σημαίνει "ψυχή βατραχιού"? Είμαι σίγουρη ότι κρύβεται από πίσω του κάτι ενδιαφέρον που αγνοώ ;)
Μην λες! Μην λες! Με άρπαξε και ο ήλιος λίγο σήμερα, θα απογίνω. χεχε!

Πνευματάκι , σε ευχαριστώ :) Αέρα στην φωτιά δεν βάζω, γιατί θα με τυλίξουνε οι φλόγες :p Θα ακολουθήσω την ιδέα σου όμως για τον χορό. Ταιριάζει απόλυτα με την διάθεσή μου σήμερα. Θα ήθελα να έχω κάνει μπαλέτο για να κάνω μια πιρουέτα μελωδικών στροφών. :)

Italianini εσύ σίγουρα ξέρεις από "καλά" reallity εκεί που είσαι. χεχε! Ευχαριστώ για το σχόλιο καλέ μου κριτικέ ;)
Ciaoooo!

Serenity :) Λιτή. Σαν το όνομά σου. Σε αγγίζει μια φορά και μένει. Κι εμένα μου αρέσει. Μπορώ να το πω? Ειδικά σήμερα που χαίρομαι από μια ανάσα δροσιάς ;)

Serenity said...

Να το λες και να νιώθεις αυτή την ανάσα συνέχεια! :)