Monday 3 December 2007

Φαντάσου λέει...

... να μένεις σε ένα νησί.

Να είναι μικρό, για να χωράει στην είσοδο του λιμανιού της μεγάλης πόλης. Να είναι μεγάλο, για να έχει το δίκο του σχολείο και εφημερίδα.


Να τρέχεις ξέγνοιαστος σε καταπράσινα δρομάκια. Μυρίζοντας θάλασσα. Τα αυτοκίνητα, να πηγαίνουν σιγά για να μη σε τρομάζουνε. Να παίζεις μουσική σε πέτρινα κτίσματα γεμάτα ιστορία.



Πιο μικρός, να χώνεσαι στο παλιό φρούριο. Να κρυφοκοιτάς τους μεγάλους που αθόρυβα διορθώνουν γέρικα καράβια. Να πολεμάς με πειρατές. Να τους προσμένεις καρτερικά να ξεπροβάλλουν μες τη νύχτα και να ονειρεύεσαι.


Κι όταν μεγαλώσεις, να παίρνεις το καραβάκι και να περνάς απέναντι. Μικρές αποδράσεις για σινεμά, θέατρο, ερωτικά σκιρτήματα. Να ρεμβάζεις από την πλώρη τον σμαραγδένιο σου παράδεισο. Να τον κοιτάς να ξεμακραίνει και να του υπόσχεσαι πως θα γυρίσεις γρήγορα. Γιατί σαν μαγνήτης σε ελκύει η ατίθαση ελευθερία του. Γιατί μονάχα εκεί αναπνέεις.

4 comments:

τέλσον said...

About You:
Location Greece, spain
έτσι τα λες.

τι δουλειά έχεις στην Suomenlinna δεν ξέρω... ελπίζω να βρίσκεις την Φιλανδία όσο όμορφη όσο πραγματικά είναι.

καλημέρα.

Unknown said...

το νησί είναι μέσα σου ;)

Σικελια said...

Αρχειοθετημένη με έχεις νομίζω Τέλσον. lol

Η Suomenlinna και η Φινλανδία πανέμορφες! Θα τις επισκεφτώ ξανά σύντομα, ελπίζω...


Street spirit, τις μέρες που έχει ήλιο, το νησί είμαι εγώ. Σαν σχεδία, του αλλάζω ωκεανούς. Σαν ολόλευκο ανθό, το καλλιεργώ. Κι όταν βρέχει, αγκυροβολώ σε κορυφές απόκρημνων βουνών.

ΠΡΟΒΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΡΝΙ said...

... Μα όταν βρέχει... όταν βρέχει όλα τα νησιά, σε όλα τα νησιά, είμαι εγώ... Υγρές αλμυρόγλυκες συνουσίες σε σεντόνια γκρι, σε κουβέρτες σκούρες μπλε, σχεδόν μαύρες. Κι εγώ εκεί μπανιστιρτζής στιγμών, εικόνων, ρίγους... Μ' αρέσουν τα νησιά το χειμώνα. Θεωρώ ότι τα 'χουμε μπλέξει λίγο με τις εποχές. Ή ότι ανεπανόρθωτα θλιμμένος(ή απίστευτα μαζοχιστής), γουστάρω τη θάλασσα να με χτυπάει ως κύμα του Γενάρη, παρά να τη σχίζω ως κολυμβητής του Αυγούστου....