Monday 12 December 2005

In the spirit of christmas

Εχω μια χαζη, αλλα ειλικρινεστατη απορια. Απο ποτε η Γερμανια χριστηκε η χωρα των Χριστουγενων??
Πηγαινω στην Αγγλια για Χριστουγεννα, σαν χαρωπη επισκεπτρια πηγαινω στην χριστουγενιατικη αγορα και αντι για πουτιγκες και γεμιστες γαλοπουλες (Δεν ξερω τιποτα αλλο αγγλικο. Συγχωρεστε με οι αγγλομεταναστευμενοι.) ανακαλυπτω ενα πανικο απο μικρα ξυλινα γερμανικα σπιτακια. Ειμαι στην Ισπανια, κανω την αντιστοιχη επισκεψη και πεφτω παλι πανω στο gluedwein (το ζεστο κοκκινο κρασι με τα μπαχαρικα) και τα απειρα ειδη γλυκων και γερμανικων λουκανικων, που αναθεμα κι αν ξερω πως ονομαζονται.
Ειμαι σιγουρη πως ο Αη Βασιλης δεν ειναι Γερμανος. Και σιγουρα δεν ειναι η μονη χωρα που εχει χιονια. Για να μην αναφερω το γεγονος οτι στην Αυστρια για παραδειγμα οι ανθρωποι ειναι πιο ζεστοι και φιλοξενοι (πιο christmassee).
Γιατι λοιπον παντου συνανταω γερμανικες χριστουγενιατικες αγορες? Φταιω εγω και η ατυχια μου? Δεν εχουν δικες τους παραδοσεις Αγγλοι και Ισπανοι? Να αποφασισαν να καταλαβουν τον κοσμο κατ'αυτον τον τροπο μου φαινεται λιγακι περιεργο. Κι ακομα πιο περιεργο το να μην εχουν να επιδειξουν κατι αλλο. Γιατι δεν με αφηνουν λοιπον να χαρω τα Χριστουγεννα μου παραδοσιακα ισπανικα οπως θελω?? Γκρρρρρ!!!

4 comments:

Unknown said...

Ποια είναι τα παραδοσιακά ισπανικά χριστούγεννα;

Marina said...

Οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί εδώ και χρόνια διαφημίζουν τα Χριστούγεννά τους και τα αντίστοιχα προϊόντα τους..Οι τηλεοράσεις τα Χριστούγεννα και το Νέο Ετος δείχνουν ρεσιτάλ απο Αυστρία, τα νούμερα των αλόγων Lipizzaners, τα γλυκά τους, τα ποτά τους κλπ..θέλω να πώ ότι στο marketing των χωρών τους οι Γερμανοί/αυστριακοί είναι πολύ καλοί.
Εχεις ακούσει ποτέ για τα Αγγλικά Χριστούγεννα?

Σικελια said...

Street spirit αυτο προσπαθω να ανακαλυψω. Αλλα οπως καταλαβες συνανταω καποιες δυσκολιες. :p Μεχρι στιγμης ξερω λιγα πραγματα. Περα απο τον Αγιο Βασιλη τα τυχερα παιδακια εχουν και τους Τρεις Μαγους που τους φερνουν δωρα στις 6 Γεναρη. Επισης, καθως ειμαι λατρης των γλυκων, γνωριζω πολυ καλα το παραδοσιακο χριστουγενιατικο γλυκισμα, το turrón. Ειναι κατι μεταξυ χαλβα και παστελωτου, υπαρχει σε απειρες μορφες (σε σοκολατα, παγωτο, με ξηρους καρπους κλπ) και οι Ισπανοι κανουν σαν τρελοι για αυτο. Ελπιζω συντομα να μαθω και τα υπολοιπα ;)

Οk Μαρινακι μου. Εχεις δικιο. Πολυ καλοι οι Γερμανοι στο marketing. Και καλα κανουν οι ανθρωποι. Οι υπολοιποι ομως γιατι ειμαστε τοσο χαζοι και αρνουμαστε τις δικες μας παραδοσεις και τους επιτρεπουμε να εισβαλουν και να αλλαζουν τα εθιμα μας?

dim said...

Βρες λες να ειναι Ελληνας;;;:))