Saturday 16 May 2009

fox vs. hedgehog


Πολλ' οίδ' αλώπηξ, εχίνος δε εν, μέγα.

Σήμερα, με το σήμερα να ενέχει το τώρα, την σοφία και τις πληγές του παρελθόντος και τους φόβους και τις ελπίδες του αύριο, ψάχνω να βρω χρόνο σε μια άδεια ημέρα. Περικυκλώνομαι από βιβλία ξεφυλλισμένα μέχρι τη μέση. Η αρχειοθήκη μου ξεχειλίζει από ταινίες και μουσικές που δεν έχουν συστηθεί ακόμα με το vlc και το iTunes. Τα θέλω μου μετατρέπονται σταδιακά σε υποχρεώσεις. Απουσιάζει η σκέψη μου, συμπεριλαμβανομένων των στιγμών που σκέφτομαι.

Αν είχα την επιλογή, δεν θα άλλαζα τίποτα από όσα με έφεραν ως εδώ. Γιατί όσα μπρος-πίσω κι αν έκανα στον χρόνο, όσες φορές κι αν άλλαζα την ρότα πλεύσης, πάλι εδώ θα κατέληγα. Με το εδώ να περικλείει όσα μέρη έζησα, όλους τους ανθρώπους με τους οποίους με μοιράστηκα, όσα όνειρα κατασκεύασα για να κρατούν τον λήθαργο ενεργό. Γιατί πιστεύω στην προδιάθεση να γίνουμε αυτό που είμαστε και ερωτοτροπώ με την ιδέα της ματαιότητας των πραγμάτων.

Σε μια στιγμή γεμάτη κενότητα προσπαθώ να στριμώξω γνώση, αισθήματα, αισιοδοξία.

Αγνοώ τα όσα γνωρίζει η αλεπού. Πασχίζω να μάθω το ένα που κατέχει ο σκαντζόχοιρος.

5 comments:

tovenito said...

κάθε πρόταση κι ένα μικρό απόφθεγμα, ένα μικρό διαμάντι

Σικελια said...

Στα όμορφα λόγια δένεται η γλώσσα μου... ;)

Manos said...

φαίνεται πως έχει καιρό να σε δει ο ήλιος. Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις ένα μικρό break από την χώρα της σαπίλας (Αγγλία) για τις χώρες του Κάτω Κόσμου (Ελλάδα/Ισπανία);

Σικελια said...

χαχαχα! Πώς με καταλαβαίνεις βρε Μάνο! Ευτυχώς πλησιάζει η ώρα της απόδρασης ;)

Manos said...

Τέλεια! Χαρωπές ηλιόλουστες βουτιές! :)