Sunday 20 August 2006

Μήπως είμαι ξανθιά?

Αντιπαρέρχομαι την κριτική για τον ρατσιστικό τίτλο και συνεχίζω με τις ανησυχίες μου.

Ο Λίβανος βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, σωστά? Δεν είναι δημιούργημα της αρρωστημένης φαντασίας μου. Μάλιστα κάπου διάβασα ότι παρά την εκεχειρία δέχτηκαν επιδρομή από τον ισραηλινό στρατό ως απάντηση στη βοήθεια των γαλλικών στρατευμάτων. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι γνωρίζω ή καταλαβαίνω τα πάντα γύρω από την πολιτική, την θρησκεία, την διπλωματία. Ειδικά όταν εμπλέκονται σε αυτές ανώτερα (αμερικανικά) συμφέροντα. Εξεπλάγειν όμως όταν -με καθυστέρηση ομολογουμένως- αντελήφθηκα ότι η εθνική ομαδά μπάσκετ του Λιβάνου αγωνίζεται κανονικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο (!). Μπερδεύτηκα... Υπάρχει και άλλος, δεύτερος, Λίβανος που εύκολα οδήγησε εμένα την χαζή αγεωγράφητη σε αυτή την σύγχιση?
Μάλλον είμαι οπισθοδρομική και παλαιομοδίτισσα. Πιστεύω ακόμα πως όταν κινδυνεύουν πολίτες του κράτους σου σαν κυβέρνηση δεν μπορείς παρά να επικεντρώσεις όλη σου την προσοχή και δυνάμεις σε τρόπους προστασίας τους και σαν συμπολίτης, πατέρας, αδερφός η καρδιά σου δεν σε αφήνει να τρέχεις εις τας Ευρώπας και να εγκαταλείπεις τους δικούς σου ανθρώπους, τον τόπο σου έρμαια στην μοίρα τους. Εκτός αν όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από ένα καλοπαιγμένο σενάριο με εκπληκτικούς κασκαντέρ που αγνοεί μόνο η συναισθηματικά υπερβολική Σικελία και βασανίζει άδικα το μυαλουδάκι της.
Συγχωρείστε την παιδική μου αφέλεια. Θα προσπαθήσω να μην επαναληφθεί...

6 comments:

Serenity said...

Ο κόσμος είναι σαν θέατρο. Του παραλόγου. Δε βρίσκεις;

Harry said...

Δεν θέλω να το παίζω η αστυνομία του συντακτικού/γραμματικής αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω από που σου ήρθε "το Λίβανο". Σαν να λέμε το Ελλάντα :)
Ναι συμμετέχουν στο παγκόσμιο κύπελο μπάσκετ και όχι δεν είναι η εσχάτη προδοσία το γεγονός ότι συμμετέχουν. Μάλλον καλά κάνουν και συμμετέχουν.

Anonymous said...

"Το Λίβανο" δεν ξέρω, ο Λίβανος όμως...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ said...

Θυμάσαι στον πόλεμο του Ιράκ την φωτογραφία σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου;Πίσω καίγονταν πετρελαιοπηγές και οι ιρακινοί παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου.Η ζωή πρέπει να συνεχίζει σε πείσμα των ηλιθίων που κάνουν πόλεμο!

Καλησπέρα!

Σικελια said...

Serenity μου θα ήμουν πιο άνετη αν όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την παρωδία είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους ως ηθοποιοί.

harry + lucyluce: gracias! Εδώ στο Ισπανία που βρίσκομαι μου ξεφεύγουν κάτι χοντράδες καμιά φορά. Σαν και αυτούς που κοροϊδεύω θα καταλήξω μου φαίνεται. Κάτι ξέρουν τα γνωστά ελληνικά ρητά τελικά ;) το διορθώνω τώρα..

Ιωάννη δεν αντιλέγω. Το κεφάλι ψηλά και με αισιοδοξία. Δεν θα έπρεπε όμως να χρησιμοποιήσουμε την ενέργειά μας για να σταματήσουμε πρώτα τον πόλεμο? Δεν σου κάνει σε παράδοξο η εικόνα αυτή?

Γενικά. Αναγνωρίζω την υπερβολή της έκφρασής μου. Το δήλωσα εξάλλου, "συναισθηματικά υπερβολική". Είναι μια κραυγή που στρέφεται πρώτα εναντίον μου, επειδή αυτοαπαλλάσσομαι καθώς δεν απειλείται το δικό μου σπίτι ή έστω ο ύπνος μου το βράδυ.
Ας κάνουμε μια σμίκρυνση του γεγονότος... Θέλετε να μου πείτε πως αν πλακώνονταν οι συγκάτοικοί μου θα έπρεπε να τους αφήσω να συνεχίσουν και να πάω αμέριμνη στο γυμναστήριο?
Μου θυμίζει τα νούμερα των νεκρών που ακούμε στην τηλεόραση μετά από κάθε μαζική απόδραση των Αθηναίων και που τα δεχόμαστε ανέκφραστοι γιατί έχουμε συνηθίσει πλέον. Είναι τόσο πολύ που ζητάω λίγη ανθρωπιά?

Anonymous said...

Να είσαι καλά, καλή μου!
Μού αρέσει πολύ αυτή η γλώσσα, πάντως!
Φιλιά!
:-)