Tuesday 4 October 2005

No vemos el mundo como es... sino como somos

Ποσο ευκολονοητο ακουγεται και ποσο δυσκολο ειναι να το συνειδητοποιησεις. "Δεν βλεπουμε τον κοσμο οπως ειναι... παρα οπως ειμαστε εμεις"

Το πιο ευκολο παντα ειναι να κρινεις και να κατακρινεις. Πως θα κρινεις ομως? Με τι κριτηρια? Συμφωνα με τις δικες σου αρχες, τις προσωπικες σου εμπειριες και ιδεολογιες. Τοσο ευκολο, λοιπον, ειναι να μπεις στο λαθος "τρυπακι". Να χασεις τον στοχο και να σου δημιουργηθουν λαθος εντυπωσεις.

Τοσο ευκολο ηταν για εμενα τον πρωτο μηνα να χαρακτηρισω τους Ισπανους ανοργανωτους. Εφτασα στο σημειο να πιστεψω πως ακομα και στην Ελλαδα η οργανωση του κρατους λειτουργει καλυτερα! (μεγαλο θρασος η κυρια! :p) Καθε μερα που περναει ομως αντιλαμβανομαι οτι αυτο που εγω θεωρω λαθος οργανωση, αυτο που με βασανιζει οταν πηγαινω σε μια δημοσια υπηρεσια το μεσημερι και μου λενε να επιστρεψω μετα τις 17:00, δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα μερος της ισπανικης κουλτουρας. Tan sencillo. Ειναι αυτο που επελεξα να ζησω.
Σταματα να γκρινιαζεις λοιπον κοπελα μου!! Τι νομιζεις? Πως εσυ εισαι καλυτερη? Εισαι η κυρια "Τελεια", η κυρια "Τα ξερω ολα" και μπορεις να καθεσαι στον θρονο σου και να χαρακτηριζεις καταστασεις? Ανοιξε λιγο το μυαλουδακι σου! Αφεσου... Γινε αθωα και ευπλαστη σαν τα μικρα παιδια. Σταματα να κρινεις και ζησε, απολαυσε αυτο που εχεις!!!

No comments: